4 redenen om nu te beginnen met teambuilding

4 redenen om nu te beginnen met teambuilding
13 september 2018 Raymon Duffels

4 redenen om nu te beginnen met teambuilding

Teambuilding is een verzamelnaam voor een groepsactiviteit waarbij samenwerking centraal staat. Het doel van deze activiteiten is om onderlinge samenwerking te verbeteren, het zorgt voor sociale binding, vertrouwen en groepsdynamiek en het creëert efficiëntie binnen een groep mensen.

Teambuilding is vooral heel erg fun. Medewerkers binnen organisaties brengen ontzettend veel tijd met elkaar door, maar dat vindt vaak binnen het bedrijf plaats. Teambuilding is een uitgesproken gelegenheid voor medewerkers om elkaar op een informele manier te leren kennen. Daarnaast kleven er eigenlijk alleen maar voordelen aan teambuilding.

 

Skills en kwaliteiten die je verbetert tijdens teambuilding

Door het regelmatig organiseren van teambuilding activiteiten zorg je ervoor dat teamleden inzicht krijgen en respect ontwikkelen voor elkaars kwaliteiten en valkuilen. Ze leren een open en respectvolle communicatiestijl te ontwikkelen die zorgt voor een betere en effectievere samenwerking.

Door het gebruik van aantrekkelijke werkvormen, zorg je voor inzicht, verdieping en het aanscherpen van vaardigheden. Hierdoor is een teambuilding training niet alleen leerzaam en soms confronterend, maar bovenal leuk. Je werkt aan competenties als samenwerken, initiatief nemen en assertiviteit. Maar ook kwaliteiten als luisteren, pro-activiteit en flexibiliteit komen aan bod. Je werkt niet alleen aan de persoonlijke effectiviteit van de individuele teamleden, maar het bevordert ook de teamspirit.

Bekijk hier onze mogelijkheden!

 

Voordelen teambuilding

Bij teambuilding activiteiten staat allereerst plezier centraal. Daarnaast zijn er nog een aantal andere belangrijke voordelen:

  • versterken moraal en leiderschapsvaardigheden;
  • ontdekken barrières die creativiteit dwarsbomen;
  • gezamenlijk leren stellen van doelen;
  • verbeteren processen en procedures;
  • identificeren van kwaliteiten en valkuilen binnen teams;
  • verbeteren oplossingsgerichtheid.

 

4 redenen om vandaag nog te beginnen met teambuilding

Naast het ontwikkelen van kwaliteiten en vaardigheden en de verschillende voordelen die we noemden van teambuilding, zorgen de volgende vier redenen ervoor dat je vandaag nog wilt beginnen met teambuilding:

  1. Teambuilding activiteiten en programma’s zijn ontworpen om mensen te motiveren om gebruik te maken van ieders talenten. Dat zorgt voor betere teamprestaties.
  2. Teamleden ontdekken dat hun diversiteit een kracht is en dat vertrouwen, samenwerking en effectief communiceren de sleutel naar succes is.
  3. Gestructureerde teambuilding activiteiten moedigen niet alleen de individuele ontwikkeling aan, maar brengen de verschillende teamleden ook dichter bij elkaar.
  4. Teambuilding programma’s zijn actieve en krachtige ervaringen die zorgen voor betere bedrijfsprestaties. Medewerkers van alle niveaus leren samen te werken als echte teamspelers

 

Ook benieuwd hoe teambuilding de samenwerking binnen jouw team kan verbeteren?

 

At Sea is de allerleukste plek aan het Drontermeer voor bijzondere momenten. Van bruiloften en jubilea tot feestjes, partijen en bedrijfsuitjes. Complete arrangementen wild, wet en woest in de buitenlucht. Of gezellige binnenactiviteiten gevolgd door een sfeervol diner. At Sea regelt het allemaal. Bekijk hier alle mogelijkheden of neem direct contact op via deze link.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*