Hoe vind je het ideale teamuitje voor jouw team?

Hoe vind je het ideale teamuitje voor jouw team?
16 juli 2018 Raymon Duffels

Het succes van je onderneming valt of staat met de inzet van je medewerkers. En het is algemeen bekend dat tevreden medewerkers beter presteren. Er is geen leukere manier om het plezier voor je personeel te vergroten dan met een teamuitje. Maar hoe vind je nu het ideale teamuitje voor je team?

Eén van de belangrijkste doelen van bedrijfsuitjes is je medewerkers een plezierige dag bezorgen. Met sportieve, actieve of creatieve activiteiten doorbreek je de dagelijkse routine van het werk. Daarnaast leren medewerkers elkaar tijdens een teamuitje op een andere manier kennen. En dat kan de verbondenheid en samenwerking verbeteren.

Voordelen teamuitje

Terwijl je je medewerkers met een teamuitje een plezierige dag gunt, wat blijk geeft van de waardering die je voor ze hebt, zijn er nog meer voordelen van teamuitjes:

  • ontdekken van talenten in jezelf;
  • je collega’s op een informele manier beter leren kennen;
  • ontdekken van een omgeving, stad of landschap;
  • leveren van een actieve bijdrage aan het milieu of de samenleving
  • spelenderwijs kennis, vaardigheden, inzicht en ervaring opdoen;
  • gelijkwaardigheid. Tijdens teamuitjes hebben zowel de directeurs als managers en medewerkers dezelfde status.

Plan hier een vrijblijvend oriënterend gesprek over jouw perfecte teamuitje!

Het ideale teamuitje

Hoe vind je tussen het grote aanbod teamuitje nu hét ideale uitje voor jou team? Allereerst kun je je op het internet goed oriënteren op de verschillende soorten teamuitjes. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een uitje met een spelelement of zoek je meer competitie en spanning? Misschien wil je wel alleen plezier maken en zoek je een uitje met veel humor, ontspanning of ruimte voor eigen invulling.

Bij sommige uitjes staan sociale aspecten, zoals het elkaar beter of anders leren kennen, contact maken of netwerken. Ook kun je tijdens het uitje experimenteren en een nieuwe omgeving of onbekende stad ontdekken, kunnen medewerkers andere vaardigheden aanleren of juist hun grenzen leren ontdekken. Er is voor ieder wat wils. Zoek een teamuitje dat past bij wat je je medewerkers graag wilt bieden.

Verschillende soorten teamuitjes

Fun staat nog steeds voorop bij bedrijfsuitjes, maar ook het educatieve uitje wordt steeds populairder. De Mobile Experience helpt medewerkers ‘verbindingen te leggen’. Niet alleen met elkaar, maar ook met de digitale wereld. Bij de GPS Experience staat teambuilding centraal en wordt het oplossingsvermogen getest. Tijdens de Go Crazy City Game wordt gewerkt aan snelheid, samenwerking en het analytisch vermogen van de groep.

Bekijk hier het overzicht van alle gave teamuitjes  

Wat levert een teamuitje op?

Over het algemeen gaat het bij teamuitjes vooral om plezier maken en is het geen training. Toch lenen uitjes zich als uitstekend middel om:

  • de onderlinge samenwerking te verbeteren
  • kennismaking op een informele manier te faciliteren
  • een bepaald resultaat te bereiken (bijvoorbeeld aanleren vaardigheden of ontdekken kwaliteiten en valkuilen)

Ook benieuwd naar het allerleukste en ideale teamuitje voor jouw team?

At Sea is de allerleukste plek aan het Drontermeer voor bijzondere momenten. Van bruiloften en jubilea tot feestjes, partijen en bedrijfsuitjes. Complete arrangementen wild, wet en woest in de buitenlucht. Of gezellige binnenactiviteiten gevolgd door een sfeervol diner.

At Sea regelt het allemaal. Neem vandaag nog contact op om alle mogelijkheden te bespreken

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*